אלוקובונד הוא לוח מרובד בעובי כולל של 4 מ"מ, אשר מורכב משני גיליונות אלומיניום בעובי 0.5 מ"מ כל אחד, ביניהם ליבה תרמו-פלסטית בעובי 3 מ"מ. הלוח משמש בעיקר לצורך חיפוי מבנים, אך משמש גם למגוון יישומים אדריכליים, שילוט וכדומה. הלוח מגיע במגוון רחב של גוונים ומרקמים והוא מאפשר עיבודים שונים, כגון: חיתוך, חירור, ניקוב, כיפוף, תלת מימד ועוד. כל אלו מאפשרים חופש יצירה נרחב.
קבוצת ענק משווקת פחי אלוקובונד מתוצרת ETALBOND-ELVAL אירופה, ברמת גימור PVDF עם 3 שכבות צבע, עמידים לאש באישור מכון התקנים הישראלי, במבחר גוונים הזמינים במלאי, וכן גוונים ומרקמים ייחודיים בהזמנה מיוחדת. מפעל העיבוד המתקדם של קבוצת ענק, מאפשר לעבד את החומר בהתאם לתוצר הרצוי, ברמת דיוק מושלמת.
באפשרותכם לרכוש מאתנו את חומרי הגלם גם ללא שירותי העיבוד, במידות גמישות ובגוונים המותאמים לצורכי הפרויקט שלכם.
לוח מרובד כדוגמת אלוקובונד (ACP- aluminum composite panel) בעובי כולל של 4 מ"מ, מורכב משני גיליונות אלומיניום בעובי 0.5 מ"מ כל אחד, וביניהם ליבה תרמו-פלסטית בעובי 3 מ"מ, אשר עשויה להכיל מטען מינרלי (ישנם מספר סוגי ליבות אשר יפורטו בהמשך). על פי רוב, סגסוגת האלומיניום של הגיליון הקדמי היא EN AW 3105 ושל גיליון האלומיניום האחורי 1000. לוח אלוקובונד מכיל רק 25% אלומיניום ו-75% ליבה תרמו-פלסטית.
הגימור העליון ייצבע בדרך כלל בשלוש שכבות צבע Kynar 500 PVDF, עם עמידות לתנאי חוץ אשר מתאימים לאקלים הישראלי, אך ניתן גם למצוא צבעים ומרקמים שונים, שאינם PVDF ומיועדים למגוון יישומים, המספקים פתרונות הניתנים להתאמה למגוון תחומי אדריכלות ויישומים אחרים.
האלומיניום הוא האלמנט השלישי בשכיחותו המצוי בקרום כדור הארץ. במצבו הטבעי הוא מצוי בסיליקטים רבים, ומופק מהמינרל המכונה בוקסיט – סלע בעל תכולת אלומיניום גבוהה. צפיפות נמוכה ועמידות בפני קורוזיה, בנוסף להיותו מוליך טוב, הופכים אותו למרכיב שימושי במיוחד בתהליכים תעשייתיים רבים.
לוח אלוקובונד מיוצר על ידי תהליך למינציה רציף, שבו יריעת החומר המרכיב את הגרעין נמחץ ונדחס בין שני גיליונות אלומיניום, העטופים בניילון הגנה בחלקו העליון, ופריימר בחלקו התחתון. הלוח שוקל 7.6 קילוגרם למטר מרובע.
הדמיית מבנה ההרכב של אלוקובונד – אלוקובונד מורכב משני גיליונות אלומיניום בעובי 0.5 מ"מ כל אחד, ביניהם ליבה תרמו-פלסטית בעובי 3 מ"מ.
ישנם שלושה סוגי ליבה המתאימים ליישומים שונים. בישראל הליבה המאושרת והנפוצה ביותר לחיפוי חוץ למבנים היא FR- Fire Retardant, באישור מכון התקנים הישראלי, תקן 755.
לוח PE מורכב משתי יריעות אלומיניום וליבה פנימית של שרפים תרמו פלסטיים (פוליאתילן בצפיפות נמוכה). בין המאפיינים שלו, אנו יכולים להדגיש את קלילותו, את המישוריות שלו וחוסר שינוי הצורה בתנאי לחות. בנוסף לכך, ניתן לעבד ולשנות אותו בקלות, והוא מתאים במיוחד לדוכנים, מציגים, תערוכות, מטבחים ועוד.
לוח FR (מעכב אש), מכיל ליבה מעכבת אש פנימית העשויה שרפים תרמו פלסטיים עם מטען מינרלי. תגובתו לסיווג האש B-s1, d0 (על פי UNE EN 13501-1: 2007) ולסיווג על פי 755 של מכון התקנים הישראלי, הופכת אותו לחומר הנפוץ ביותר בישראל ליישומים אדריכליים.
זהו לוח שאינו דליק המורכב מליבה מינרלית שפותחה במיוחד בכדי לעמוד בדרישות הרגולטוריות הגבוהות ביותר של סיווג אש. תגובתו לסיווג אש A2-s1, d0 (על פי UNE EN 13501-1:2007), הופכת אותו לפתרון החיפוי האידיאלי והיקר ביותר. בשל עלותו הגבוהה והעדר דרישה לחומר בישראל, השימוש בו אינו נפוץ.
לוח אלוקובונד מאפשר מגוון רחב של גימורים שונים וניתן להתאים אותו לכל גוון RAL. עם הזמן נוספו גימורים מיוחדים, מרקמים שונים, כדוגמת דמוי עץ או בטון, מראה, פטינה, נחושת, חלודה, אבן, שיש, מטאלי, מחליף צבעים ועוד.
זהו הגימור הפופולרי והמומלץ ביותר ליישומים אדריכליים. החומר הוא בשיעור של 70/30 שרף ויש לו יכולת כיפוף גבוהה יותר, עמידות טובה יותר והגנה מפני קרני UV.
זהו סוג של ציפוי בעל מבנה דומה מאוד ל- PVDF, אך עם קשיות רבה יותר ופחות גמישות, אשר מאפשרים להשיג טווח ברק גדול יותר.
צבע זה מאפשר טווח ברק גבוה ומספר סוגי גימורים ומרקמים מיוחדים.
את לוחות האלוקובונד ניתן להשיג ברוחב סטנדרטי של 1000/1250/1500 מ"מ ובמקרים חריגים ניתן גם לבצע הזמנה מיוחדת ברוחב 2000 מ"מ. אורך הלוחות משתנה וניתן להתאימו לדרישות הלקוח – עד לאורך מומלץ של 5000 מ"מ.
לוחות אלוקובונד משמשים בעיקר לחיפוי מבנים, פרסום ושילוט, ועל כן חשוב להקפיד ולדרוש לוח עם ליבה לעמידות באש (fire retardant), לרבות אישור מכון התקנים 755 ובחירת יצרן אירופאי אשר שם דגש על שימוש בחומרי גלם וצבעים איכותיים ביותר כגון PPG או שווה ערך, עם שלוש שכבות צבע.
לוחות האלוקובונד מאפשרים מגוון רחב של אפשרויות עיבוד, כגון: חיתוך, חירור, ניקוב, חירוץ עירגול וכיפוף. בניגוד לחומרים אחרים אשר אינם ניתנים לכיפוף (כגון לוחות HPL/ Fundermax וכדומה), לוחות האלוקובונד מאפשרים ליצור אלמנטים תלת ממדיים בשלל דוגמאות, כך שניתן לבצע בין היתר גם חיפוי מעטפת תלת ממדית מרשימה למבנה.
בטבלת ההשוואה מטה, ניתן לראות בבירור את החסרונות לצד היתרונות, של השימוש בלוחות אלוקובונד לעומת פחי אלומיניום מלאים. בין יתר, ניתן למצוא כי האלוקובונד מכיל רק 25% אלומיניום ו-75% ליבה תרמו פלסטית, מרכיב האלומיניום באלוקובונד הוא בסגסוגת נחותה יותר עם פחות התנגדות לקורוזיה ועל כן הסגסוגת אינה מומלצת לסביבה ימית. החומר פחות ידידותי לסביבה, זאת בשעה ש-75% ממרכיב החומר הוא בעייתי למחזור. החומר חלש יותר – הוא מכופף באופן ידני לאחר תהליך החירוץ, דופן הכיפוף היא בעובי 0.5 מ"מ בלבד ועל כן היא מגיעה לקריעת הפח בקלות לאחר מספר כיפופים ידניים בלבד, לפיכך, נדרשים חיזוקים פנימיים באזורי פאות הכיפופים בכל קסטה – אחרת הכיפוף עלול להיפתח עם הזמן. האלוקובונד פגיע יותר בפגיעות חיצוניות (כאמור, השכבה הקדמית היא בעובי 0.5 מ"מ בלבד, לעומת עובי של 2 מ"מ בפח אלומיניום SOLID – פי 4), האלוקובונד שוקל כ-40% יותר מאשר אלומיניום SOLID, באלוקובונד נדרשת בדיקת 755 במכון התקנים (לעומת פחי אלומיניום מלאים בהם לא נדרשת בדיקת מכון התקנים), במערב אירופה האלוקובונד אינו מאושר במבנים מעל ל- 6 קומות.
,
מעטפת בניין העשויה מפח מרוכב (כדוגמת אלקובונד בעובי 4 מ"מ) או מפח אלומיניום SOLID בעובי 2 מ"מ, יוצרת מערכת אוורור טבעית, אשר שומרת על טמפרטורה יציבה ומביאה ליעילות אנרגטית גבוהה יותר, בהשוואה למערכות קונבנציונאליות אחרות, כך, במהלך הקיץ, החום מתפנה, האוויר מתחדש והטמפרטורה יורדת. בחורף זרימת האוויר מאטה, ושומרת על החום.
אלומיניום SOLID 2 מ"מ | אלקובונד מרוכב 4 מ"מ |
מכיל 100% אלומיניום מלא | מכיל 75% ליבה התרמו פלסטית ורק 25% אלומיניום |
סגסוגת איכותית H42 מסדרת 5754 (2.6%Mg)
מתאימה לסביבה ימית |
סגסוגת נחותה מסוג 1000 בשכבה אחורית ו-3105 בשכבה קדמית (1%Mg)
פחות התנגדות לקורוזיה ועל כן אינה מתאימה לסביבה ימית |
צבע מספק מערבי מוכר PPG, AKZO, BACKER | צביעה בצבעים סיניים ע"פ רוב ללא תקן |
מיוצר ע"פ רוב באירופה עם תקנים אירופאיים מחמירים | מיוצר ע"פ רוב בסין וטיוואן ללא תקני איכות סביבה |
ידידותי לסביבה – 100% מחזור בטווח קצר וארוך | פחות ידידותי לסביבה – 75% מהחומר (הבידוד) בעייתי למחזור |
חזק יותר, מכופף ב-CNC, דופן הכיפוף 2 מ"מ
מתחזק לאחר כיפוף ולא נדרשים חיזוקים בפאות |
חלש יותר, מכופף ידנית לאחר חירוץ, דופן הכיפוף 0.5 מ"מ
מגיע לקריעת הפח לאחר מספר כיפופים ידניים (נדרשים חיזוקים לאורך כל חירוץ, ע"פ ניטים גלויים) |
רדיוס כיפוף פנימי 4 מ"מ | רדיוס כיפוף פנימי 1 מ"מ |
פחות מישורי באלמנטים גדולים | יותר מישורי באלמנטים גדולים |
עמיד יותר לפגיעות חיצוניות | פגיע יותר בפגיעות חיצוניות (שכבה קדמית 0.5 מ"מ בלבד) |
פטור מהצורך בדיקת 775 במכון התקנים הישראלי מאחר והחומרים אינם דליקים ומסווגים בדרגה V1.4.4 | נדרשת בדיקת 755 במכון התקנים |
אלומיניום מלא בעובי 2-3 מ"מ מאושר לביצוע בכל העולם | במערב אירופה אינו מאושר מעל 6 קומות |
שוקל 5.4 קילוגרם למטר מרובע | שוקל 7.6 קילוגרם למטר מרובע, כ-40% יותר מאשר אלומיניום SOLID |
ELVAL COLOR היא אחת מיצרניות האלומיניום האירופאית הוותיקות והמובילות בעולם, והיחידה ביוון. הקונצרן העצום קיים למעלה מ-40 שנים, והוא שותף למגוון רחב של מוצרים איכותיים בענפים רבים, ביניהם: ענף הבנייה, ענף החיפויים, ענף האריזה, בניית ספינות, ענף הרכב, ענף האנרגיה, ענף התעשייה וה- HVAC. באמצעות רשת מסחרית גלובלית המבוססת על פני 21 מדינות, מייצאת ELVAL כ -80% מהייצור שלה ליותר מ-60 מדינות ומציעה פתרונות אמינים ותחרותיים, העונים על דרישות הלקוחות העולמיים התובעניים ביותר.
ELVAL השלימה תוכנית השקעות גדולה בציוד חדיש ומתקדם, המאפשרת לה להפעיל מתקני ייצור מתקדמים מסוגם בעולם, עם קיבולת שנתית של למעלה מ -280 אלף טון.
ELVAL שמה את איכות המוצרים והחדשנות הייצור כערך עליון. היא משקיעה המון בפיתוח מוצרים ושיפור המתקנים שהקימה. באמצעות מרכז הטכנולוגיה של ELVAL, מחלקה המיועדת למחקר ולפיתוח, אלוול מיישמת חידושים הן בתהליכי ייצור והן במוצרים אשר מסופקים ללקוחות באיכות גבוהה ביותר. הדגש על פיתוח המוצרים המתמשך וחילופי הידע אותם היא מובילה, מכוונים לשיפור מתמיד של מוצרים והשירותים המוצעים ללקוחותיה.
ELVAL מיישמת טכנולוגיה חדישה תוך שיפור מתמיד של הציוד שלה עם דגש רב ביצירת מוצרים חדשניים.
ELVAL מחויבת לאיכות, והיא מיישמת מערכת ניהול, ייצור ובקרת איכות ברמה גבוהה ביותר, המאושרת בהתאם לדרישות התקן האירופאי.
תהליך הציפוי עומד בכל תקני האיכות האירופיים BREF, DIN, ASTM, BS, EN, ISO ו- ECCA, בעל מערכת פריקת פסולת נוזלית אפסית, והוא תואם באופן מלא את הוראות הפליטה התעשייתית IED – 2010/75/EU.