מה זה HPL | PRODEMA | ALUMINUM 2mm, וממה הוא עשוי?
HPL – High Pressure Laminate, היא למעשה סוג של פורמייקה עבה, המורכבת מחומר רב שכבתי, אשר מכיל בתוכו שרפים תרמוסטטים וסיבי צלולוזה ספוגים בשרף, מפוזרים באופן אחיד בלוח ולאחר מכן נכבשים בלחץ גבוה מאוד. יש לציין כי לוח ה-HPL אינו מכיל אסבסט, מתכות ורעלים.
האם לוחות HPL | PRODEMA | ALUMINUM 2mm מתאימים לתנאי חוץ?
שכבת הציפוי החיצונית של לוח ה- HPL, עמידה בתנאי UV, מוספגת בשרף מלמין, אשר ידוע בעמידותו הרבה לשריטות, זאת מבלי לגרום לשינוי במרקם של השכבה החיצונית הדקורטיבית. HPL מצטיין בעמידות גבוהה לתנאי האקלים הקשים בישראל, לכימיקלים, לחומר ניקוי, לסביבה ימית, לרטיבות, והוא אף מאושר ע"י מכון התקנים הישראלי לעמידות בתקן אש 755.
למה משמשים לוחות HPL | PRODEMA | ALUMINUM 2mm?
לוח HPL, מתאים ליישומים אדריכליים רבים, שונים ומגוונים, כגון חיפויים של אלמנטים שונים, מחיצות, דלתות, ריהוט ועוד. השימוש הבולט מכולם, הוא חיפוי חיצוני ופנימי למבנים, בין היתר בשל עמידותו הגבוהה לרטיבות ולחות.
כיצד מחפים מבנה בלוחות HPL | PRODEMA | ALUMINUM 2mm?
חיפוי מבנים בלוחות HPL, מיושם בתלייה יבשה, על גבי קונסטרוקציית אלומיניום בעובי משולב של 2 מ"מ ו-4 מ"מ, אשר משמשת כתשתית למערכת התלייה וכן לפילוס אזורי החיפוי. השיטה מבוצעת בדומה לחיפוי אלומיניום ולחיפוי אלוקובונד. את הלוחות ניתן לחבר לתשתית האלומיניום במספר דרכים:
- באמצעות הדבקה – חשוב להשתמש בדבקים מתאימים וייעודיים. חשוב מאוד לנקות היטב את משטחי ההדבקה בהתאם להנחיות היצרן, זאת מאחר וגם מעט לכלוך עלול לגרום בעתיד להתנתקות הלוח, דבר שמהווה סכנה ממשית בחיפוי מבנים. בשיטה זו החסרונות הם שלאחר הצמדת הלוח לתשתית, לא ניתן יהיה לפרק את הלוח או לפלס אותו במידת הצורך.
- באמצעות מערכת תליה נסתרת מאלומיניום. החיסרון בשיטה זו היא העלות הגבוהה של האביזרים.
- באמצעות ניטים גלויים – זוהי השיטה הפופולרית ביותר, והיא מיושמת באמצעות חיבור הלוח לתשתית על ידי ניטים מאלומיניום. הניטים נצבעים בגוון לוח ה- HPL. שיטה זו מאפשרת פילוס מרבי, הרכבה מהירה, יעילה ונוחה, וכן פירוק קל ומהיר של הלוח במידת הצורך.
יש לציין כי הלוחות אינם מוצמדים זה לזה והם מותקנים עם מרווחים שווים, אשר יוצרים פוגות אופקיות ואנכיות. מרווח הפוגות המקובל נע בין 8 מ"מ ל-10 מ"מ.
מאחר והלוחות מוצמדים לתשתית של פרופיל אלומיניום, ניתן לראות במרווח הפוגה את הפרופיל, על כן, מומלץ לצבוע את הפרופיל בגוון שחור – זאת משום שגם דפנות עובי הלוח מיוצרים בגוון שחור.
התרחקות תשתית האלומיניום ממישור המבנה נעה בין 10 ל-12 ס"מ, והיא מאפשרת למעשה פילוס חדש לכל הסטיות הקיימות בכל מבנה. במבנים ישנים עשויה ההתרחקות לתרום גם להסתרת תשתיות קיימות, כגון צנרות, כבלים, תעלות וכדומה.
באיזה עובי לוח מומלץ להשתמש לחיפוי מבנים?
עובי הלוח המשמש לחיפוי חוץ ופנים הוא 6 מ"מ או 8 מ"מ. לחיפויי חוץ מומלץ להשתמש בלוחות בעובי 8 מ"מ, הן בשל החוזק והן בשל המראה המישורי והעדר עיוותים באזורי חיפוי שיושמו עם לוחות גדולים.
אילו גוונים ומרקמים קיימים בלוחות HPL | PRODEMA | ALUMINUM 2mm ?
את לוחות ה-HPL ניתן המזמין בקשת רחבה של גוונים, אשר מתחלקים לכמה קטגריות: גוונים צבעוניים, גוונים מטאליים, מרקמים שונים, והקטגוריה אופנתית ביותר היא קטגוריית לוחות ה-HPL המגיעים בגווני עץ, אשר מעניקים למבנה חמימות ומשתלבים נפלא גם עם חיפוי אבן וגם עם חיפוי אלומיניום ואלוקובונד. במבנים רבים בהם מיושם חיפוי בלוחות HPL, נוטים האדריכלים לבחור בפרטי קצה מפחי אלומיניום 2 מ"מ בגימור PVDF (משקופים, ספי חלונות, דלתות ופינות המבנה).
- מה עוד כדאי לדעת?
כיצד שומרים על תחזוקה וניקוי של לוח HPL?
אילו שירותי עיבוד ניתן לבצע בלוחות HPL?
• פחי אלוקובונד בעובי 4 מ"מ בגימור PVDF, באישור מכון התקנים הישראלי ובגווני RAL שונים, מתוצרת ETALBOND.
• פחי אלומיניום טבעי MILL FINISH בעוביים ומידות שונות.
• תשתית אלומיניום לחיפוי מבנים בלוחות אלומיניום 2 מ"מ ואלוקובונד.
• פרופילים משוכים, פחים מגולוונים, ברגים, אנטי דראם, יריעות בידוד ועוד.
באילו פרויקטים בישראל ניתן לראות חיפוי HPL?
קבלו מאיתנו עדכונים בנוגע לכל מה שחדש